Benro på vej med en Kippertie

Der er som du sikkert har gættet det, ingen grænser for hvad det er muligt at kopiere, uanset hvor meget energi andre har brugt på at udvikle konceptet.

Derfor kan det vel heller ikke undre at det endte med at blive Benro, der er på vej med et “helt nyt” koncept, som de kalder for “Aureole”, der minder forbløffende meget om alle de produkter KipperTie har udviklet over de sidste par år.

Forskellen er – kunne man forestille sig – at mens KipperTie løsningerne hurtigt kravler op og koster omkring 2000 dollars for enkelte produkter, har Benrpo planer om at ramme et helt andet marked.

Nyheden handler uanset om “luften” mellem dine “gamle” EF mount optikker og dit Sony E mount eller dit Canon RF kamera.

Der er jo stadig masser af plads, til – for eksempel – effektfiltre, drop in filtre og – det mest oplagte – ND filtre der enten er variable.

Og mens KipperTie ser ud til at gå efter high end kunderne, der – som eksempel – har brug for PL mount, er Benro ret smart, og satser på det brede publikum.

Benro konceptet er pænt simpelt og passer mellem dine EF mount glas og dit Sony eller Canon spejlløse hus

Nu hvor andre har brugt kræfterne på at udvikle, kan de stryge ind og tilbyde et lignende produkt til alt EF glas, monteret på spejlløse Sony og Canon kamereaer.

Læs også  TV2 tjekker valget ude i landet

Er du i den forbindelse vant til at montere filtre på dine glas, er nyheden pænt relevant.

Der er fortsat ingen der kender den endelige slutpris, men det er vel pænt oplagt at bliver relativt billigt at komme igang, og sikkert ikke helt umuligt at supplere op med nye sjove filtre.

Alt sammen noget Benro håber at deres Aureole koncept kan indfri.

Konceptet er i den forbindelse ganske morsomt et Kickstarter projekt, der ( måske ) allerede har fundet sin funding, men som altså ikke er lukket endnu, hvilket – potentielt – kunne betyde at det er muligt at dem der er interesserede at investere i udviklingen, og få fingrene i en færdig prototype, uanset om andre – som eksempel – vælger at sagsøge Benro for IP tyveri.

Igen.

det kan også være at vi er en smule hysteriske.

Canon producerer jo selv “mellemringe”, med indbyggede filtre, ganske som andre sikkert også gør det.

At Benro udvikler konceptet og tilfører både ND, IR og en masse andet filterværk, er med andre ord måske bare en forventet udvikling.

Konkret skulle konceptet.

Her den originale KipperTie der nu er blevet til Strata – set til 1995 dollars

Altså det fra Benro, være en “2 stage” filter system.

Det ene til ND, mens det andet er til “effekter”.

I bedste stil kan begge stages flyttes ( med små filterhjul ) , hvilket kan give plads til graduerede ND filtre, der giver skyerne gråtoner, til kakao og sunburst filtre, der kan lave selv den mest grå danske himmel fuld af sol og positive vibes.

Læs også  Ny 8K sensor på vej

Mulighederne er uendelige.

Altså forudsat at Aureole systemet bliver realiseret.

Og sat i produktion.

Og det er der noget der tyder på kommer til at ske.

Vi fik som eksempel en amerikansk presse meddelelse om emnet.

Men kom til at klikke på at EU sitet, hvor produktet end ikke findes.

Så tænkte vi at det måske findes i Australien, eller Asien.

Det gør det heller ikke.

Indtil videre findes det kun i USA, og kun som forudbestilling.

Interesserede kan læse videre på Kickstarter, se hvad konkurrenterne laver hos KipperTie, eller se om de kan komme ind på USA sitet her