Major update af DaVinci Studio

Det er nu helt umuligt at komme ind på alt det som Blackmagic Designs DaVinci Resolve kan.

Og nu hvor version 18.1, der er en såkaldt “major update”, netop er sluppet, er det – om muligt – endnu mere umuligt at komme rundt om bare nyhederne i opdateringen.

Den korte version er – derfor – at Blackmagic Designs DaVinci Resolve – med pænt stor sikkerhed – kan alt det du har brug for, og pænt meget mere.

Om det så betyder at det er det rette NLE for dig, er straks en helt anden historie.

Uanset dette, er DaVinci Resolve netop blevet opdateret med en ny og bedre “Neural AI Engine” der – blandt andet – giver dig mulighed for at lave fuld “voice isolation” samt “vector keyframing” direkte til Fairlight, så det – i princippet – er muligt at skabefuld “automation” ( også i “curves” ) i softwaren.

Det lyder måske ikke af meget, men betyder – i princippet – at du nu kan det samme i Fairlight delen, som du kan i Pro Tools ( cirka )( sikkert meget mere ).

Og nu hvor TikTok, Snapchat og Instagram TV, som bekendt er på vej til at blive pænt populære platforme, er der nu også support for “eksport” direkte til disse SoMe tiltag.

Du kan nu arbejde i forskellige højde X bredde formater i Major update af DaVinci Studio på samme tidslinje i opdateringen 18,1

Som altid er der nu – igen om muligt – endnu mere support for “automatic locking” af individuelle timelines, så der kan være gang i en masse projekter – inde i projektet – samtidigt.

Læs også  Netflix begrænser deling af passwords

Og som altid med DaVinci, på tværs af locations.

Det er altså muligt at lave lyden i Tokyo, klippe billederne i Aarhus, og samle det hele i Los Angeles, hvis det er ambitionen.

Slutteligt – og lidt mere henne i virkeligheden – er der nu bedre support for ATEM Mini ISO projekter, så du – for eksempel – bare kan optage hele dit multikamera set up på location. 

Og klippe et foreløbigt klip derude, og så passe det hele til hjemme, hvor der både er tid til at tænke sig om, drikke lidt kaffe og hælde lidt grafik og andet på, i ro og mag.

DaVinci Resolve 18.1 kan – som vi forstår det – hentes fra sent i fredags, på Blackmagic Design site, af alle der allerede er i Studio versionen.

Er du forresten en af de der 1080 x 1920, der altså er højformat versionen af HD, kan du nu også lave en masse smart med højformater, der ikke tidligere var muligt.

Du kan – som eksempel – integrere firkantede eller højformater i “konventionelle jobs”, der bliver klippet til både TV, FB og Tik Tok ( som eksempel ).

Det er med andre ord ikke længere nødvendigt at skabe flere projekter til forskellige opløsninger, eller skyde det færdige ud uden tekst, eller lower 3th, fordi det kun passer til en type output.

Læs også  Så virker BRAW

Som du har gættet det, har Blackmagic Design hørt efter hvad deres kunder efterspørger, og tilføjet efterspurgte features.

Som vi har været inde på det, er “Collaboration” det nye sort.

Derfor er features i den forbindelse udviklet endnu mere siden 18.00 versionen, der ellers var vild nok.

Igen.

I følge producenten, er det hele nu meget bedre, stadig gratis ( for dem der allerede har investeret i Studio ) og – formodentligt – pænt heldigt i en masse sammenhænge.

Noget tyder på at stadig flere tager fat i løsningen og placerer DaVinci Resolve 18.1 i et Linux miljø, hvorfor der nu er fuld support for såkaldt  “fractional display scaling” i både Windows og i Linux, hvilket sikkert har været efterspurgt der.

I forhold til “hakkeri”, hvor det eneste der betyder noget er hastighed ( blandt andet til nyheder og andet aktualitet, hvor selv sekunder betyder en masse ) er der nu kommet en “Speed Editor”, der – nu også – kan håndtere en “multicam switching”, “audio level”, “trim in”, “trim out” og en masse andet, der – alt sammen – burde kunne give endog meget høje arbejdshastigheder.

Altså lidt som “ind med, hak bagender af, smid speak på, gem på play out server”.

I princippet, burde det være muligt at redigere helt op til transmission, da play out server jo kunne være en maskine der er godkendt til “collaboration”.

Læs også  Studio in a box

Slutteligt er der også en masse nyt i forhold til Fusion brugere, der – sikkert – er ligeglade med Dolby Vision 5.1.0.

Det er der dog support for nu, også.

Her en række af de features producenten af softwaren selv fremhæver:

Vertical resolution options in project settings for social media.
Select custom thumbnails and channels for YouTube uploads.
Support for individual timeline locks enhancing multi-user collaboration.
New DaVinci Neural Engine enabled voice isolation in Studio.
New Dialogue Leveler for natural smooth audio.
Vector keyframing for Fairlight automation curve editing.
Fairlight grid support for editing to timecode or musical tempo.
Reorganized and streamlined view menu.
Support for Resolve FX Dust Buster in the edit timeline.
Improvements to ATEM Mini ISO project import to keep audio attached to video clips.
Improved speed editor functionality in the edit page.
Subtitle caption properties can now be overridden individually.
Support for subtitle track presets and per-track formatting rules.
Support for Magic Mask in the Fusion page.
Support for Dolby Vision cinema trims.
Support for fractional display scaling for Windows and Linux

Opdater heromkring.

Her en promo for opdateringen

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.