Godt nyt fra Discovery og Viaplay

Uanset om du er til underholdning med de kendte, eller drama med andre kendte tyder en del på at Kanal 5 er på vej med godt nyt på den front.

Ganske som Viaplay også er det.

Og nu hvor de kendte elsker at hænge ud på netop Kanal 5, er de på vej med et nyt koncept, der lander på skærmen tidligt næste år, hvor en masse kendte skal lære at spille håndbold som de danske kvinder gør det i Slovenien, Nordmakedonien og Montenegro.

Det er selvfølgelig meget svært, hvorfor blandt andet Bubber, Mads Vad og Emil Thorup, skal lære det hele af “håndbold-ikonerne”, Lars Rasmussen og Kristina Mulle Kristiansen.

Nu hvor de fleste jo godt er klar over at det bliver svært, får de medvirkende heldigvis lidt mere end en enkelt uge til at komme i topform.

De får faktisk hele 3 måneder.

På det tidspunkt skal de kendte, der – indtil videre – er “uduelige” spille mod et “All Stars hold”, hvor en god del af det kvindelige landsholds tjekker ud om de har lært noget som helst.

Eller om de bare er kendte der har været med i “Langt fra landsholdet”, der kan opleves om lidt mere end 3 måneder på Kanal 5 og discovery+.

Pil Gundelach Brandstrup, nordisk programdirektør i Warner Bros. Discovery, glæder sig og siger:

Læs også  Discovery prøver med Prince Charming

 -“Langt fra Landsholdet” er både underholdende, humoristisk og rørende. Det er stærkt at se, hvordan en sport, ingen af de medvirkende har stiftet bekendtskab med før, kan samle folk på den måde. Alle deltagerne har i den grad taget både holdånden, sporten og sammenholdet til sig, og går all in på alle dele af træningen. Det bliver spændende at se, om All Stars holdet får kamp til stregen i finalen, og jeg håber, at seerne vil tage lige så godt imod programmet, som deltagerne har taget imod udfordringen og håndbolden, slutter hun.

Viveca Sten’s nyeste bog “Åremorden” er på vej til at blive til en serie på Viaplay – premiere i 2024

Er du mere til drama, skal du kigge forbi Viaplay.

Her er de – ud over cirka 70 andre serier i 2024 – på vej med “The Åre Murders” ( Åremorden  ), der er en adaption af Viveca Sten’s bog af samme navn.

Og nu hvor Viveca Sten har bevist at hendes bøger rammer lige midt i Viaplay målgruppen, ved at sælge hendes bøger i mere end 40 lande, er det på tide at hun også bliver filmatiseret af denne streamer.

I første omgang bliver det til en 6 episoders version af “The Åre Murders” ( Åremorden  ), som selveste SF Studios producerer sammen med Viaplay.

Har du ikke læst Viveca Sten’s bøger, skriver hun om “crime” og i dette tilfælde foregår det hele i det smukke nordlige Sverige, hvor landskabet som bekendt er langt og højt.

Læs også  Eurosport og discovery+ tager 5 år til

Og meget smukt, når det ikke lige er mørkt hele tiden.

Planen skulle være at lade Joakim Eliasson (der tidligere har instrueret “Honour”, “Gåsmamman”) instruere.

Og nu hvor der er blevet solgt mere end 7,5 millioner kopier af denne bog, skulle man mene at “The Åre Murders” ( Åremorden  ) har en god chance for at blive genkendt af mange Viaplay kunder.

Viveca Sten har som vi forstår det tidligere fået filmatiseret “The Sandhamn Murders”, der – indtil videre – er blevet set af mere end 100 millioner seere siden 2010.

I den forbindelse er handlingen i “The Åre Murders” ( Åremorden  ), såmænd ikke specielt kompliceret.

Vi er i Stockholm, hvor politikvinden Hanna Ahlander, forlader alle hendes personlige problemer for at tage til Åre, hvor en ung kvinde er “forsvundet”.

Værst af alt er det på en kold St. Lucia’s dag, hvorfor der skal arbejdes hurtigt.

Der i Åre møder hun så ellers den lokale politimand Daniel Lindskog, der kun modvilligt begynder at arbejde sammen med Hanna Ahlander.

Spørgsmålet er jo om de kan stole på hinanden. ( kræver måske at man har læst bogen, før man kan forstå hvorfor de to politifolk ikke bare arbejder sammen ?)

Viveca Sten glæder sig uanset og siger:

 -It feels great that this story will now be a series on Viaplay! When I started writing the books in Åre during the coronavirus pandemic, I never imagined they would come to the screen so soon. I hope and believe that “The Åre Murders” will be just as successful as “The Sandhamn Murders” and I’m particularly looking forward to participating as an executive producer, slutter hun.

Læs også  Nyt dating format på discovery+

Chief Content Officer Filippa Wallestam, er også glad.

Hun siger:

 -Viveca Sten’s storytelling has proven local and international appeal, and we anticipate a broad audience for this ambitious adaptation. “The Åre Murders” will deliver idyllic winter locations and ice-cold crime, all through the eyes of engaging characters familiar to Viveca’s millions of readers. High-quality shows such as this set Viaplay apart and underline once again that Nordic noir has a very bright future, slutter hun.

“Åremorden” eller “The Åre Murders”, går i optagelse i foråret 2023. Derfor er det ukendt hvem der får de ledende roller.

Sikkert skulle det være at det er Karin Gidfors (“Snabba Cash”) og Jimmy Lindgren (“Honour”), der skriver manus med Brita Lundqvist fra SF Studios, der producerer.

Viveca Sten, er som pointeret EP sammen med Susann Billberg fra SF Studios og Helena Larand fra Viaplay Group.

Der er premiere engang i 2024.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.