Arri goes big

Folk der er på vej til at opgive Full Frame format, og som higer efter stor-format glas, ser ud til at få deres julegaver tidligt i år.

Eller rettere.

De får gaver, de får bare ikke lov til at beholde dem.

Arri Rental, har nemlig taget hul på deres “Heroes serie”, der er en serie “Eclectic lenses with optical superpowers”.

Serien formodes kun at komme til at indeholde stor format glas (LPL der – formodentligt – dækker 765 ), der – konkret – er udstyret med “et look” der er “netop så sære”, at de ikke passer ind i andre serier.

Og når der – indtil videre – kun er to glas i serien, kunne man gætte på at Arri først vil se hvordan filmfolket reagerer på hvad der – kunne ligne – et par Hasselblad/zeiss glas fra 60erne, der som bekendt er pænt specielle i deres “look”.

Nu blot optimeret til en 2022 opløsning, og til de krav der ellers stilles til professionelt glas.

Det er muligt at “detune” baggrunden ( og måske hele billedet ) mens der optages, på en ny ( specielt ) ring der kan tage en FF motor

Ikke overraskende er disse – foreløbig – to glas derfor blevet “lanceret” i stilhed hos Arri, der – langt hellere – vil leje bunker af ultra high end glas ud.

Omvendt, må der være efterspørgsel efter mere “swirley” ( Arri ) glas, eller bare mere “retro-look” glas, hvorfor denne “Heroes” serie nu ser dagens lys.

Læs også  Sony mini NAB2021

Arri Rental har indtil videre derfor kun suppleret op med at fortælle at denne nye serie ( består af ) “a small sets of individually branded lenses”, der i dette ( første ) tilfælde er en “look” og en “T.One”, der – som du må have gættet det er storformat primes, der i det ene tilfælde kan levere en pænt vild baggrund, mens den anden kan holde umuligt høj opløsning ved T1, 0.

Begge glas, er, som du kan se herunder, skarpe, samtidig med at de er – endog særdeles – definerede som “glas med et gammelt look”.

Planerne er – ikke overraskende – at der kommer flere glas, i serien.

Et – spontant gæt – er en – eller flere – væsentligt bredere glas, med tilsvarende “genkendelige” looks, der er bredere end de 50 eller 57mm brændvidder denne nye serie tilbyder i første omgang.

Her ses den nye “detune” ring, der ( måske ) slet ikke ses når den står på Nul

Og senere længere brændvidder der – ligeledes – er nødt til at være endog meget specielle, hvis de skal være med i denne serie.

Arri Rental kalder har også planer om at serien skal bestå af en række “wildly diverse group” af “oddballs and misfits”, der giver helt specielle – kreative – looks, når det er nødvendigt.

Et gæt er – ydermere – at de her “sære glas” har samme – teoretiske – opløsning ( der er intet teknisk ude om nyhederne ) som andre Arri glas, hvorfor de kan integreres i eksisterende glas pakker, der bare mangler en “oddball” eller “misfit” prime, for at blive helt perfekt.

Læs også  Nytænkning fra Panasonic

Look glasset, kan ydermere “detunes”, hvilket Arri understreger ved at skrive at der her er tale om en “Unique prime lens construction with a third lens ring that instantly and incrementally detunes the image, allowing the optical characteristics to be adjusted shot by shot, or even during a take”.

Arri lover at deres T1, eller T.One holder opløsningen og stadig kan levere T1,0

Igen, som du kan se på de levende billeder herunder, kan den “teknik” virkeligt gøre en forskel.

ARRI Rental lover at deres T One, er den skarpeste T1,0 i verden:

 -( The T.One is ) The first cine lenses to be truly useable at T1 with no drop in image quality, allowing you to work at low light levels with minimal depth of field for a creamy, dream-like look and stunning bokeh, slutter de.

Læs mere om nyhederne her, der – helt sikkert -kan sendes lige hvorhen du vil, her.

Her lidt promo materiale for nyheden.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.