Forsiden > Ny teknik > PTZ IP video

PTZ IP video

NewTek ude med et NDI PTZ Kamera

torsdag 2. november 2017, af Tom Dissing

Hvis du ofte er ude i jobs der kræver et eller flere af de såkaldte PTZ kameraer, der såmænd er kort for Pan-Tilt-Zoom, er her potentielt godt nyt.
De fleste PTZ kameraer på markedet er jo netop kendt for at være “pænt analoge”, forstået sådan at de bedste - naturligvis - har SDI ud, som så ellers kræver Ethernet til styring og at der også trækkes en BNC til billederne.
Skal der lyd med, har du gættet det.
Så skal der også trækkes lyd.
Sådan er det ikke med det nye NDIHX-PTZ1, der ud over at være nærmest hysterisk billigt, er et såkaldt NDI kamera.
Og nu hvor NDI er kort for Network Device Interface (technology ), kan nyheden fra NewTek klare det hele på en enkelt ethernet ledning.
Jep.
Du sender også strøm over ethernet kablet.
NewTek lover konkret video, audio, kontrol rally og strøm over et enkelt RJ45 kabel, der i princippet kan spare den enkelte produktion for en hulens masse tid, ganske som at det - i princippet - er muligt at sende praktikanten ud og montere 4-17 kameraer, og så ellers styre det hele fra kontoret.
NDI betyder jo netop at kameraerne kan styres over IP, hvilket kan betyde at de kan styres fra alle steder i verden, over det nærmeste Internet.
Uden at være helt inde i NewTeks mange NDI ideer, er vi pænt sikre på at netop deres NDI principper, der er tænkt som en “overgang fra SDI til IP”, både kan spille med andet udstyr, og - helt sikkert - med andre NewTek løsninger, der pludselig kan vise sig at være lettere at have med at gøre.
Med andre ord.
Afsted med et par kameraer, der blot “skal monteres”, hvorefter du tilgår dem fra din telefon eller noget andet der er “connected”, hvorefter du enten producerer, eller blot konfigurerer dine NDIHX-PTZ1.
NewTek selv mener at deres nye kameraer, som de ikke er så venlige at give den mindste smule specs på, an bruges til Corporate, Uddanelse, Underholdning, Gaming, A/V, Sport og meget mere.
Manualen kan dog fortælle at der er tale om et f1,6 kamera der har en optisk zoom på X20.
Fysisk størrelse er 175 x 183 x 183 mm og det vejer 1,8 kilo
Og så er prisen 2800 dollars i USA.
Vi ved ikke hvem der forhandler det her i landet, og/eller hvad det koster med importmoms og alt det andet.
Vi fik forresten lige læst manualen, som vi fandt her, hvor det fremgår at du “kun” kan strømføde kameraet over RJ45 hvis du har support for Power over Ethernet via POE+ protokollen (802.3at).
Igen.
Henne i virkeligheden er der stadig 3G-SDI og HDMI video ud, så “almindelige” produktioner også kan afvikles, uden at det hele bliver IP og lidt forvirrende.
Omvendt er der fuld HD support over NDI, hvilket altså kan hjælpe med at få jeres PTZ produktioner ind i det næste årtusind.
Et årtusind, der for længst er gået IP. ( her et par videoer om NDIHX-PTZ1 og en enkelt om andre fordele ved NDI, red. )..mener

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?