Forsiden > News > Så er de håndholdte oppe i 4K Wireless

Så er de håndholdte oppe i 4K Wireless

Ingen grund til at opskallere mere

søndag 3. december 2017, af Tom Dissing

Det er lidt uklar om det rent faktisk er et BSI system, en sammenblanding af flere ting, eller noget helt andet.
Sikkert er det dog at folk der producerer i 4K UHD, ikke længere behøver at opskallere deres 1080p/50/3G wireless signaler, uanset fra hvor i verden de sender.
Indtil nu, har BSI såmænd også selv opskalleret, da der ikke rigtigt fandtes/findes UHD wireless udstyr.
Det gør der så nu, hvorfor BSI, der er kort for Broadcast Sports International, øjeblikkeligt har opgraderet deres 4K kameraer, der - tidligere - var udstyret med en 1080P50 sender til en UHD50P ditto.
Som du kan se på tallene, ser det ud til at kræve en masse starøm, ganske som at de signaler der sendes “mere eller mindre ukomprimeret” fra kamera til OB vogn, fylder mere end godt er.
Omvendt er det altså netop så meget 4K eller UHD, at selv teknisk umulige UHD produktioner nu kan inistere på at atl uden undtagelse er i 4K.
I forhold til det der rent faktisk betyder noget, skulle de nye 4K sendere BSI har udtænkt, “opfundet” eller blot omdannet fra OEM, til BSI, være “lynhurtige”.
Hvor mange frames delay, det så er, er usikkert.
Sikkert er det dog at “4K wireless low delay” nu er en realitet.
Detaljen i den forbindelse er at der allerede idag findes en række sportskanaler der helt eller delvist “kun” sender i 4K, hvorfor det heftige kvalitets tab, på trådløse billeder, må have været synlige for selv uopmærksomme seere.
Ikke mere.
Nu er de trådløse også i 4K, hvilket burde give en endnu bedre oplevelse.
BSI nuværende system, som deres 4K Wireless system afløser, hedder forresten “Real Freedom”, hvorfor vi gætter på at det nye system kunne komme til at hedde “Real Freedom 4K”, men det er naturligvis bare et gæt.
Systemet, der skulle være udtænkt ( eller samlet af elementer ) af BSI’s R&D teams i Watford og Baltimore, der er i England og i USA, ser i den forbindelse ud til at være skruet samme til en eller flere kunder, der er på vej med 4K produktioner.
Tony Valentino, BSI’s UK Managing Director, siger om en test de lavede på en rugby kamp:
-This was the industry’s first test of a 4K low delay wireless camera system and there is no doubt that it demonstrated exceptional picture quality. Everyone who saw the images from the camera was blown away by the video, and it was difficult to believe it was not from a cabled camera, slutter han.
Uden at det er præciseret skulle der siden premieren i september ( der måske blev vist frem på IBC ?) være kommet såkaldt “Ethernet camera control” og 4 x 3G signal distribution.
Vi formoder at det betyder at der skal monteres et ethernet kabel i kameraet når det skal justeres, og/eller at det er fuld studie kontrol over de trådløse 4K kameraer via noget der kunne tænkes at være wifi ( agtigt).
Det er ikke forklaret.
Igen.
Leder du efter en 4K OB vogn, med trådløse 4K kameraer må du tjekke deres site ud her, hvor der står forbløffende lidt om hvad de sådan går og laver ellers.
Billederne ser dog ud til at understrege at Aviva Rugby Premiership blot er en lille del af det som de producerer i herlig UHD.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?