Forsiden > Ny teknik > Unge elsker nyheder

Unge elsker nyheder

Bare ikke på TV i radioen eller i en avis

fredag 9. februar 2018, af Tom Dissing

Der bliver ofte forsket i de unge.
Og selv om at det ikke længere overrasker nogle, er de unge ikke helt som “de gamle”.
De ser ikke længere TV ( nyheder ) på den måde den ældre del af befolkningen gør det, de hører ikke radio, og avis er totalt sort ( på hvidt, bevares ).
Hvad de unge derimod gør, i følge DR Medieforskning, er at de finder deres nyheder på “De sociale medier”.
Her henter 66 procent af de 15-29-årige deres nyheder.
Og - kunne man fristes til at sige - derfor kan det undre at DR og TV2 til sammen har nul videoer på tjenester som YouTube og Vimeo.
Bevares, der har kastet håndklædet i ringen, i forhold til Facebook, hvor de unge åbenbart læser deres clickbait, undskyld avis.
De unge afsøger dog - igen ikke overraskende - selv nettet, for andre, eller de samme nyheder, hvorfor hele 60 procent af de unge finder deres nyheder på “nettet”.
Kigger vi på de konventionelle medier.
Dem der har det svært med de unge, er de unge stadig tilstede på disse.
Hele 31 procent af de 15-29-årige, finder fortsat deres nyheder på TV.
Er deres vaner som deres forældres, ser de nyheder på DR og TV2, og ikke rigtigt andre steder.
Selv radio, der naturligvis inkluderer både DR og alle lokal radioer, bliver også brugt af 31 procent af de unge.
Herefter går det pænt galt.
Det er som eksempel bare 20 procent af de unge, der overhovedet ser på papir ( alle former for print ).
Selv det lavteknologiske Tekst-TV, der var pænt umorderne i 70erne, og som stadig er det, bruges bare at 5 procent af de 15-29-årige.
Man kunne nærmest konkludere at Tekst-TV går den stille død i møde, i en ikke så fjern fremtid, når de ældre der bruger den slags ting, ikke længere er.
DRs Medieforskning, der jo ligeså godt kunne hedde “det positive hus”, konstaterer derfor at de unge, for 90 procents vedkommende “følger nyhederne hver dag”.
Leder af DR Medieforskning, Dennis Christensen siger:
-Nyhedsforbruget stiger svagt, jo ældre man bliver. I 2017 benyttede 90 procent af alle 15-29-årige nyheder dagligt – mod 95 procent blandt hele befolkningen. Godt nok bruger den unge aldersgruppe nyheder en anelse mindre end den øvrige befolkning, men 90 procent må siges at være et højt tal – nok også højere, end hvad mange i forældregenerationen måske forestiller sig, starter han og fortsætter.
-Der er altså ikke umiddelbart noget, der tyder på, at unge bruger nyheder markant mindre end tidligere. Naturligvis er det at have adgang til og modtage nyheder på daglig basis ikke det samme som at have indsigt og forstå de store samfundsmæssige spørgsmål. Men det må dog være en forudsætning for forståelse, at man faktisk forbruger nyheder og nyhedsmedier, slutter han.
DR har i den forbindelse regnet på om de unge ville ophøre med at bruge nyheder, hvis de sociale medier ikke var der.
Og det ser ikke ud til at være tilfældet.
Dennis Christensen forklarer:
-Fjerner man sociale medier fra de unges mediebrug, er det stadig 80 procent af de unge, som forbruger nyheder dagligt. De unge bruger altså i stort omfang også andre kilder til nyheder end sociale medier, fortsætter han.
-På mange måder kan man sige, at vi holder fast i de nyhedsmedier, der dominerede i vores formative år, så når (mens ) forældregenerationen ser nyheder i tv, er det ikke, fordi de synes, tv-nyheder nødvendigvis er bedre end avisnyheder, men simpelthen fordi de ser mere tv. Og det samme med nutidens unge. De følger ikke nødvendigvis nyheder på Facebook, fordi de synes, de får de bedste nyheder der, men nok snarere, fordi de er på sociale medier i forvejen, slutter han.
De 30-49-årige bruger stadig radio og TV, mens generationen over 50 år fortsat bruger avisen.
Billedet fra Apples sidste WWDC, er fra før Apple introducerede ( i USA ) en komplet nyhedstjeneste på deres AppleTV, så de unge brugere kan få deres ( TV ) nyheder samlet et sted.
I en app, der naturligvis også kan leve på en telefon.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?